De Feestkeuken van Sofie: Tartaar van duo van zalm met avocadocrème en mierikswortelolie

Ingrediënten

Voor de mierikswortelolie

voor de afwerking

  • 6 fijne sneetjes gegrild brood
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • Een extra hoeveelheid van een aantal ingrediënten van het recept: komkommer, appel, rode ui, koriander, dille…

Sofie maakt tartaar van een duo van zalm met avocadocrème en mierikswortelolie.

Dit kan iedereen
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Snijd de 2 soorten zalm in heel kleine blokjes. Voeg de fijngesneden rode ui toe (4 el), de helft van de geraspte citroenzeste, samen met de geschilde, ontpitte en in fijne brunoise gesneden komkommer. Voeg de ongeschilde en in fijne brunoise gesneden appel toe, samen met de gehakte dille (2 el), de olie, fleur de sel en peper. Meng, dek af en laat minstens 30 min in de koelkast rusten (enkele uren indien mogelijk).

  2. Voor de avocadocrème: doe het vruchtvlees van de avocado’s in de beker van de mixer, voeg het sap van de citroen toe (waarmee je de zestes voor de tartaar hebt gemaakt), de gehakte koriander en de rest van de ingrediënten. Mix tot een dikke en gladde crème. Doe ze in een spuitzak.

  3. Voor de mierikswortelolie: rasp de zeste van 1 citroen heel fijn en pers het sap van de 2 citroenen. Voeg de honing toe en meng goed. Voeg de mierikswortel en de olie toe en meng.

  4. Dresseer de tartaar in quenelles op de borden (of gebruik kleine uitsteekringen). Voeg toefjes avocadocrème toe en werk naar eigen smaak af met granaatappelpitjes, sesamzaadjes, kruiden, appelstaafjes, rode ui… . 

  5. Dien koel op met het gegrilde brood.

0
Nog geen stemmen