Monbazillacgelei met bessen

Ingrediënten

Vruchten

Geleipudding heeft altijd een belangrijk onderdeel van een mooi dessertbuffet gevormd. Er werden minutieus afgewerkte koperen vormen gebruikt om de pudding in te laten opstijven, maar dit recept wordt gemaakt in een rechthoekige terrinevorm, om de gelei dan in plakjes te snijden en met prachtige rode bessen te serveren. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans

Bereiding

  1. Was eerst de bessen en maak ze schoon.

  2. Doe de geweekte gelatineblaadjes samen met het water in een steelpannetje en verwarm tot de gelatine is opgelost. Klop daarna dit mengsel door de monbazillac samen met het sap van de citroen en de zaadjes van het vanillestokje.

  3. Giet de vloeistof in een kan en laat afkoelen. Schik ondertussen een laag gemengde bessen op de bodem van een terrinevorm. Overgiet met ongeveer de helft van het wijnmengsel zodat de bessen net onderstaan. Laat ongeveer 45 minuten opstijven in de koelkast.

  4. Schik de rest van de vruchten op de opgesteven gelei en giet er het resterende monbazillacmengsel over. Zet weer in de koelkast om op te stijven.

  5. Vlak voor het opdienen zet je de terrine heel even in warm water alvorens hem om te keren op een serveerschaal. Gebruik een vlijmscherp mes (dat je ook eerst in heet water doopt) om de gelei in plakjes te snijden. Serveer met extra bessen.

3
Average: 3 (1 vote)