Sachertaart met frambozen

Ingrediënten

 • 2 biscuits (20cm diamater)
 • 1 handvol frambozen
 • frambozenbier

Siroop

 • 250 ml water
 • 300 ml frambozenlikeur
 • 150 gr fijne suiker

Ganache

Garnering

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

 1. Om de siroop te maken, breng het water in een steelpan aan de kook. Voeg de suiker toe en roer tot hij opgelost is. Zet 30 minuten in de koelkast.

 2. Maak ondertussen de ganache. Doe de couverture in een hittebestendige kom. Breng de room in een steelpan aan de kook en neem daarna van het vuur. Giet de room over de couverture en roer tot een glad mengsel. Laat afkoelen. Doe de afgekoelde ganache in een spuitzak.

 3. Haal de gekoelde siroop uit de koelkast. Doop de biscuit in de siroop en leg hem op de bodem van een springvorm met een diameter van 20 cm.

 4. Spuit er een derde van de ganache over en bestrooi met een handvol in frambozenbier geweekte frambozen. Spuit nog een derde van de ganache over de frambozen.

 5. Doop de tweede biscuit in de resterende siroop en leg hem op de ganachelaag met frambozen. Spuit de resterende ganache eroverheen en strijk glad met een paletmes. Zet de taart 4 uur in de koelkast en haal hem daarna uit de vorm.

 6. Voor de garnering: breek de chocolade in stukken en doe ze in een hittebestendige kom, zet de kom in een steelpan met zachtjes kokend water. Roer tot de chocolade gesmolten is.

 7. Gebruik een cellofaan taartdecoratiestrip om de zijkant van de taart te garneren. Leg de strip op een vlak werkoppervlak, strijk er de gesmolten chocolade overheen en wikkel hem onmiddellijk rond de taart met de chocoladekant naar binnen. Laat afkoelen.

 8. Rasp wat chocolade van de couvertureblok en sprenkel het over de taart; verdeel er de in frambozenbier geweekte frambozen over. Pel de cellofaan strip voorzichtig van de taart en dien op.

0
Nog geen stemmen