Weense sachertaart

Ingrediënten

Glazuur

Garnering

Deze taart werd in 1832 gecreëerd door Franz Sacher in Wenen. Hij was toen pas 16 jaar oud... Deze chocoladeklassieker is nog steeds de grote ster in patisserie-etalages over de hele wereld. 

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de chocolade au bain-marie smelten.

  2. Klop de eierdooiers en voeg de gesmolten boter en het vanille-extract toe. Meng er daarna de gesmolten chocolade onder.

  3. Klop de eiwitten op en voeg geleidelijk aan de suiker toe tot het mengsel stijve pieken vormt. Spatel de eiwitten onder het eierdooier-chocolademengsel en spatel er ten slotte de bloem onder tot alles goed vermengd is.

  4. Verdeel het mengsel over de twee cakevormen en laat 30 minuten bakken. Laat 10 minuten afkoelen in de vormen en keer ze dan om op een rooster om volledig af te koelen.

  5. Bestrijk de bovenkant van elke cake met de abrikozenjam en plaats de ene dan boven de andere. Smeer met een paletmes het chocoladeglazuur gelijkmatig uit over de taart. Serveer met dikke room of slagroom.

  6. Glazuur: Verwarm de room, chocolade, suiker en glucosestroop in een pan met zware bodem en laat 5 minuten koken.

  7. Klop het ei en voeg een kleine hoeveelheid van het chocolademengsel bij het ei. Blijf stevig kloppen en voeg daarna de rest van de chocolade in een gelijkmatige stroom toe. Blijf kloppen op het vuur tot het glazuur zo dik geworden is dat het op de bolle kant van een houten lepel blijft kleven.

  8. Voeg ten slotte het vanille-extract toe op het einde van het kookproces, zodat de volle smaak in het chocoladeglazuur kan dringen.

  9. Garnering: Laat de pure chocolade au bain-marie smelten en giet hem op acetaatfolie. Voeg wat suikerparels en gehakte gedroogde abrikozen toe en laat opstijven. Breek deze chocoladelaag in stukken en garneer er je pas geglazuurde taart mee om een glamoureuze toets aan je sachertaart te geven.

0
Nog geen stemmen