Kalfszwezerik met truffelpuree, zalf van erwten en boschampignons

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. De zwezeriken: Spoel de zwezeriken goed en laat ze een paar uur of een nacht rusten in gezouten koud water. Pocheer ze 10 minuten. Haal het vlies eraf en laat de zwezeriken tussen 2 borden in de koelkast rusten. Het gewicht van het bord zorgt ervoor dat je mooiere plakjes zal kunnen snijden.

  2. De puree: Schil de aardappelen, stoom ze (10 min. op 120 °C, of 20 min. op 110 °C). Pureer ze en voeg melk en kippenbouillon toe tot de puree de gewenste smeuïgheid heeft. Kruid met peper en zout.

  3. De champignonsaus: Doe de boschampignons in de kippenbouillon en laat inkoken. Mix en zeef het mengsel en laat het verder inkoken.

  4. De zalf van erwten: Stoom de erwtjes 1 minuut op 110 °C en laat ze schrikken in ijswater om de frisgroene kleur te behouden. Mix ze met wat kippenbouillon. Zeef de erwtenzalf en voeg een beetje sojaboter toe.

  5. De afwerking: Snijd de zwezerik in schijfjes. Haal ze door de bloem en bak ze kort aan in wat boter. Bak de bospaddenstoelen met de fijngesnipperde look. Snijd de truffel in schijfjes. Warm de aardappelpuree op en roer er voor het opdienen wat truffelsap en truffelschilfers onder.

0
Nog geen stemmen

Het calorie complot

Auteur:
Lien Willaert
Uitgeverij:
Stichting Kunstboek
Fotografie:
Diane Hendrickx
ISBN:
9789058563644